Skip Navigation Links
Bezoekers: 17
Deze site als favoriet?
Deze pagina als favoriet?
     


Wallpapers van Roofdieren
 

Slavernij opstand op de Amistad


Wij hebben verschillende kleurplaten van de Slavernij opstand op het slaven schip de Amistad.

La Amistad (Spaans: Vriendschap) was een Spaans slaventransportschip schip waarop in 1839 een opstand uitbrak. Deze opstand zou bekend worden als de Amistadopstand.

De Amistad opstand vond plaats in 1839 aan boord van het Spaanse schip La Amistad.
Het slavenschip 'La Amistad' voer op 27 juni 1839 uit van de haven van Havana (Cuba). Aan boord hield men 49 Afrikaanse slaven gevangen. Zij zouden worden overgebracht naar Puerto Principe (ook Cuba). Daarnaast waren er nog vijf tot de bemanning behorende slaven aan boord. Op 2 juli wisten de gevangenen zich te bevrijden, waarop een algemene muiterij uitbrak. Het grootste deel van de bemanning, inclusief de kapitein, werd om het leven gebracht. Twee bemanningsleden wisten in een sloep te ontsnappen. Ook twee slaven kwamen om. Twee bemanningsleden (José Ruiz en Pedro Montez) werden in leven gehouden nadat zij beloofden dat ze het schip naar Afrika zouden navigeren. Ze stuurden de Amistad echter in noordelijke richting langs de kust van de Verenigde Staten, waar het schip op 26 augustus voor Long Island (vlakbij New York) voor anker ging. Daaropvolgend enterde de Amerikaanse marine het schip met de lading. De slaven werden overgebracht naar de staat Connecticut. Dit was namelijk één van de weinige noordelijke staten waar slavernij nog steeds toegestaan was.

Rechtszaak:
In de daarop volgende rechtszaken besloot men dat het transport van slaven over de Atlantische Oceaan verboden was en dat de gevangenen van La Amistad daarom geen slaven konden zijn. Op 9 maart 1841 volgde de vrijlating. Het jaar daarop werden zij teruggestuurd naar Afrika.
19e century, an African village


Slave Schip the Amistad is leaving for America


Rebellion on the Amistad


The Schip "the Amistad"


Slave with cuffs


The slaves in controle at the Amistad


The slave traders negotiate about the slaves


The slaves on the Amistad


negotiate about going back to Africa


The slaves are soled


American navy attacs the Amistad


Back in Afrika


The soled slaves are beeing transported to the Amistad
| Disclaimer | Suggesties | Copright violation |